Информационна база: 1. Лична сметка
1.05 Закриване на сметка. Заличаване на Paysera акаунт.

За да закриете своята Paysera сметка, трябва да изпълните следните действия:

  • в случай, че имате актива карта Visa, е нужно първо да я анулирате. Можете да анулирате своята карта Paysera Visa от своя акаунт, като изберете Сметки и карти > Преглед на карти, изберете картата, която желаете да анулирате, кликнете върху Временно блокиране / Анулиране и изберете Блокиране за постоянно в прозореца. Когато картата бъде анулирана, споразумението за обслужване на картата се прекратява и картата става невалидна. Анулирането на картата е безплатно.
  • ако има неизплатени задължения по Вашата карта, първо трябва да покриете недостигащата сума по сметката и след това да се свържете с нас. Можете да видите инструкциите за захранване във Вашия акаунт, като кликнете върху Сметки и карти > Захранване на сметка. Изберете държавата и валутата и ще бъдат генерирани инструкции за захранване на сметката. Повече информация за изплащането на задължения можете да намерите тук;   
  • в случай,че по Вашата сметка има останали налични средства, трябва да преведете паричните средства по Ваша сметка в друга банка, за да можем да закрием сметката. Ако Вашата сметка не е идентифицирана и не можете сами да преведете средствата, моля предоставете данните за банковата си сметка, по която ние ще преведем средствата, преди да бъде закрита сметката.

Информацията за банковата сметка трябва да съдържа следните детайли:

  • Име и фамилия на получателя
  • Адрес на получателя
  • Номер на банкова сметка на получателя
  • SWIFT/ BIC код
  • Адрес на банката на получателя

След като изпълните нужните действия, моля изпратете имейл на адрес support@paysera.bg от Вашия имейл адрес, който е потвърден в нашата система, с искане Вашата Paysera сметка да бъде закрита.

Забележка. Ако не желаете да закриете сметката си, а просто искате да деактивирате или скриете номера на сметката, така че да не се показва заедно с другите Ви сметки, от менюто вляво изберете Настройки > Настройки на акаунта. Изберете сметката, която желаете временно да скриете и кликнете върху Скриване на сметка. Ако е нужно, можете да активирате отново сметката в същата секция Настройки > Настройки на акаунтакато кликнете върху Повт. откриване на сметка.