9.01 Çfarë është një kartelë Visa?

Kartela e pagesës Visa është një kartelë Visa contactless e cila mund të përdoret në të gjithë botën ku pranohen kartelat Visa.

Valuta kryesore e kartelës është euro, por gjithashtu mund të bëni pagesa ose të tërheqni para në monedha të tjera. Kjo kartelë mund të përdoret për shlyerjen në pikat fizike të shitjes dhe dyqanet elektronike që pranojnë kartelat Visa, si dhe tërheqjen e parave të gatshme nga ATM-të që shërbejnë këtë lloj kartelash. Kartela mbrohet gjithashtu me teknologjinë 3-D Secure 2.0 duke siguruar pagesa më të sigurta në internet.

Kur lëshoni një kartelë, hapet një llogari shtesë e tipit IBAN e destinuar vetëm për pagesa që lejon të kontrolloni lehtë shpenzimet tuaja. Kartela menaxhohet lehtë duke hyrë në sistem përmes shfletuesit të Internetit dhe aplikacionit mobil Paysera. Kartela është e vlefshme për 4 vjet.

Kartelat lëshohen dhe dërgohen vetëm në vendet e EEA-së.

 

Video: Gjithçka që duhet të dini për kartelën e pagesës: