10.04 Si të krijoni një ngjarje në Paysera Tickets?

Krijimi i një ngjarje në sistemin Paysera Tickets është i thjeshtë dhe i lehtë. Hyni në vetë-shërbimin e Biletave Paysera, klikoni në Krijo Event, shkruani të dhënat e ngjarjes dhe ngjarja juaj është në transmetim.

Si të futeni në vetë-shërbimin e Biletave Paysera?

  1. Shkoni te tickets.paysera.com/en dhe klikoni në Krijo ngjarje.

     2. Hyni në vetë-shërbimin e Biletave Paysera. Ju mund të regjistroheni duke përdorur llogarinë tuaj Paysera, Facebook ose llogarinë Goggle.

Ju lutemi vini re se, nëse planifikoni të krijoni një ngjarje me pagesë, do të duhet të krijoni një projekt të mbledhjes së pagesave Paysera. Nëse vendosni të hyni me Facebook ose Google, do të jeni në gjendje të krijoni vetëm ngjarje falas.

Krijimi i ngjarjes

Pasi të keni hyrë në vetë-shërbimin e Biletave Paysera, klikoni në KRIJO NGJARJE dhe plotësoni të dhënat e kërkuara të ngjarjes.

Hapi 1: Informacion mbi ngjarjet

Emri i ngjarjes, vendi dhe vendndodhja

Vendosni emrin, vendin e ngjarjes dhe tregoni vendndodhjen e ngjarjes. Filloni të vendosni adresën dhe zgjidhni adresën e saktë nga lista.

Shënim: Nëse Google nuk arrin të njohë ose të gjejë ngjarjen tuaj, zgjidhni Zgjedhni manualisht. Vendosni adresën dhe tregoni vendndodhjen në hartë.

Shënim: A do të jetë ngjarja juaj në internet? Zgjidhni ngjarje në internet dhe shkruani lidhjen.

Shënim: Tregoni vendin ku do të zhvillohet ngjarja. Ngjarja do të jetë e dukshme për vizitorët në atë vend.

Shënim: Për të futur të dhëna në një gjuhë tjetër (p.sh., emri i ngjarjes në anglisht), klikoni në flamurin në fushën përkatëse, zgjidhni gjuhën dhe shkruani tekstin në gjuhën e kërkuar.

Shënim: Nëse nuk dini si t’i plotësoni fushat, klikoni në shenjën e pikpyetjes në këndin e sipërm të djathtë.

Data e ngjarjes

Zgjidhni fillimin dhe datën e mbarimit të ngjarjes.

Shënim: Në rast se keni nevojë për cilësime shtesë të datës, zgjidhni Më shumë parametra rreth dates.

Duke zgjedhur Më shumë parametra të datës, ju do të jeni në gjendje të kontrolloni se cilat fusha të datës duhet të jenë të dukshme për blerësin dhe do të keni mundësi të futni datën alternative, p.sh. "Ngjarja zhvillohet çdo të Shtunë nga 7 e premte".

Përshkrimi i ngjarjes

Shit ngjarjën tuaj! Shtoni një përshkrim tërheqës në ngjarjen tuaj dhe përfshini informacione që mund të jenë të rëndësishme për klientin tuaj, p.sh. termat dhe kushtet e rimbursimit, etj.

Informacioni rreth organizatorit

Zgjidhni organizatorin nga lista ose shtoni një të ri

Vendosni të dhënat e organizatorit. Ky informacion do të jetë i dukshëm për klientët tuaj në faqen e internetit të ngjarjes.

Kategoria

Zgjidhni kategorinë e ngjarjeve nga lista.

 

Monedha

Zgjidhni monedhën e vendit nga lista.

 

Dukshmëria e ngjarjes

Zgjidhni nëse ngjarja juaj është publike ose private:

  • Publike - ngjarja do të jetë e dukshme përmes kërkimit, gjithashtu mund të jetë e dukshme në faqen kryesore.
  • Private - ngjarja do të jetë e dukshme vetëm nëse sigurohet lidhja për ngjarjen.

 

Imazhi i ngjarjes

Ngarko imazhin e ngjarjes dhe më pas përdor mjetin për të rregulluar figurën.

 

Hapi 2: Biletat e ngjarjeve

Biletat dhe çmimet

Zgjidhni BILETAT nga shiriti i menusë dhe do të keni mundësi të modifikoni biletat dhe çmimet e tyre.

Emri, llogaritja dhe çmimi i biletave

Vendosni emrin, numrin dhe çmimin e biletave.

Shënim: Për një biletë falas, ju mund të vendosni një çmim 0 (zero) ose të klikoni butonin FALAS.

Shënim: Për të pasur një numër të pakufizuar të biletave, klikoni në butonin VENDOS PAKUFI pranë numrit të biletave.

Shënim: Për të pasur çmime të shumta, zgjidhni Më shumë cilësime të çmimeve dhe klikoni Shto çmimin.

Shënim: Për të shtuar një biletë të re, klikoni në butonin Shto biletë të paguar ose Shto biletën falas.

 

Ndryshimi i porosise së biletave dhe cilësimet e çmimeve

Ju mund të ndryshoni renditjen e biletave duke klikuar në elipsin "..." në listën e biletave, mund të zhvendosni biletat lart / poshtë në menunë që shfaqet.

Në cilësimet e përparuara të çmimeve, mund të ndryshoni sa vijon:

  • Përshkrimi i çmimit
  • Vlefshëm nga, Vlefshm deri. Mund të krijoni tarifa të shumëfishta në data të ndryshme për të ndryshuar çmimin e biletave ndërsa afrohet ngjarja.
  • Dukshmëria e çmimit:

o Publike - çmimi do të jetë i dukshëm për të gjithë blerësit

o Vetëm për arkëtarin / administratorin - çmimi do të jetë i dukshëm për ju nëse jeni regjistruar në vetë-shërbim, si dhe arkëtar të tjerë.

  • Injoroni në listë - çmimi nuk do të përfshihet në llogaritjen e çmimit më të ulët duke shfaqur shumën "çmimi nga" në faqen e ngjarjes.

Çmimi i paracaktuar - ky çmim do të shënohet menjëherë në listën e çmimeve.

Hapi 3: Cilësimet e ngjarjes (për ngjarjet me pagesë)

Nëse ngjarja juaj është paguar, shkruani ID e Projektit të mbledhjes së pagesave dhe shenjën e Projektit. ID. Mbledhja e pagesave dhe shenja kërkohen në mënyrë që ne të identifikojmë dhe lidhim ngjarjen tuaj me llogarinë në të cilën do të transferohen paratë nga biletat e shitura.

Udhëzimet se si të krijoni një projekt për mbledhjen e pagesave për një shërbim të Biletave Paysera jepen këtu:

Si të krijoni një projekt të mbledhjes së pagesave për një shërbim të Biletave Paysera?

ID e projektit dhe shenja e Projektit

Ku të gjeni ID e Projektit dhe shenjën e Projektit?

 

Hyni në llogarinë tuaj Paysera. Në menunë e majtë, zgjidhni Projektet dhe Aktivitetet> Projektet e Mia.

Ruani ID e Projektit

Zgjidhni cilësimet e përgjithshme të projektit

Ruani fjalëkalimin e projektit

Kopjoni ID-në e projektit dhe karakteret e krijuara të shenjës / fjalëkalimit të projektit dhe futni ato në fushat përkatëse në ID e Projektit dhe Shenjën e Projektit.

Hapi 4: Ruani ngjarjen

Pasi të keni bërë ndryshimet e kërkuara, klikoni në butonin "Ruaj" në fund në anën e djathtë. Pas ruajtjes së ngjarjes, do të keni mundësi të kryeni veprimet e mëposhtme:

  • Kthehu në listën e ngjarjeve
  • Shikoni ngjarjen
  • Kaloni në hapin tjetër