20.03 Pse ia vlen të blini ar?

Ari, ndryshe nga paratë "fiat", nuk e humb vlerën e tij në planin afatgjatë, madje edhe gjatë kohës së rënies ekonomike. Prandaj, shumë banka qendrore në të gjithë botën përdorin metale të çmuara, më shpesh ar, si një mënyrë për të ruajtur fondet e tyre.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ari nuk duhet të konsiderohet një investim. Qëllimi i tij nuk është të gjenerojë të ardhura, por të ruajë pasurinë që ai tashmë posedon. Kjo është arsyeja kryesore pse ari është kaq popullor para dhe gjatë kohës së krizës dhe pasigurisë.

Tani, të gjithë klientët Paysera mund të blejnë arin në një mënyrë të shpejtë dhe të përshtatshme - duke tregtuar metale të çmuar në internet.