13.1.11 Furnizarea unui număr național de identificare (CNP) sau a unui cod de companie în timpul plății SIP

Magazinele online care, în funcție de specificul serviciilor furnizate, necesită un număr de identificare național sau un cod de companie al clientului pot marca cerința obligatorie în configurația proiectului că Pentru a fi încasată o plată, plătitorul trebuie să furnizeze numărul lor de identificare național (cod personal). În cazul în care cumpărătorul nu bifează faptul că este de acord să transfere numărul lor de identificare național, nu li se va permite să continue plata.

Notă. Trimiterea unui număr național de identificare va fi disponibilă numai în acele bănci care au o astfel de opțiune.

Pentru a activa această funcție, conectați-vă la contul dvs. Paysera, din meniul din stânga selectați Proiecte și activități> Proiectele mele> Aici puteți edita: Setări proiect> Setări servicii de încasare a plăților> Pentru a fi încasată o plată, plătitorul trebuie să furnizeze numărul național de identificare (cod personal). Bifați serviciul indicat și faceți clic pe Salvare modificări.

 

Este posibil să verificați mai repede un număr de identificare național?

O astfel de posibilitate este disponibilă atunci când clienții plătesc prin SEB și Swedbank.

Transferând un număr de identificare național într-un link de plată, în unele cazuri, vom efectua verificarea deja în etapa de plată și:

(a) dacă a existat o nepotrivire într-un număr de identificare național, un mesaj ar fi afișat în sistem despre o astfel de nepotrivire și clientul nu ar putea continua plata;

(b) dacă a existat o potrivire cu numărul de identificare național, clientul ar fi redirecționat pentru confirmarea ulterioară a plății. Un apel invers despre plata finalizată ar conține un nou parametru care informează despre o potrivire a codului de plată.

Pentru a activa funcția:

Utilizați noul parametru în integrarea tehnică care vine în primul apel invers - „identification_successful”, legat de procesarea unui număr de identificare național.

În setările proiectului, selectați o caracteristică Pentru a fi încasată o plată, plătitorul trebuie să furnizeze numărul lor de identificare național (cod personal).