Bază de cunoștințe: 9. Card Visa
9.31 Nu am efectuat o plată, dar a fost debitată din contul meu. Ce ar trebuii să fac?

Dacă nu recunoașteți o plată efectuată cu cardul dvs. Visa sau dacă vă temeți că detaliile cardului dvs. ar fi putut fi dezvăluite unei terțe părți (de exemplu, ați efectuat o plată la un magazin online suspect), vă rugăm să urmați instrucțiunile furnizate mai jos.


· Blocați-vă cardul în secțiunea Carduri a aplicației Paysera (sau contactați-ne). Cardul tău va fi suspendat imediat, iar contul tău va fi blocat. Nu veți mai putea face plăți în magazinele fizice sau online cu cardul blocat. Dacă ați optat pentru blocarea temporară a cardului dvs. și sunteți sigur că datele cardului dvs. sunt în siguranță, îl puteți debloca mai târziu și puteți continua să îl utilizați așa cum ați făcut înainte

· Contactati vanzatorul in scris (nu costa nimic). Explicați situația și cereți o rambursare.

· Dacă vânzătorul nu este de acord să ramburseze fondurile (sau nu răspunde în termen de 14 zile), vă rugăm să contactați Paysera prin e-mail sau să sunați pentru a iniția o investigație privind plata contestată. În cazul unor tranzacții contestate, vă vom bloca cardul existent și vom emite un nou card de plată. Noul card costă 3 EUR + taxa de livrare . Odată ce decizia de rambursare a fost luată, emitentul cardului, Finansinės paslaugos „Contis”, UAB, va iniția o rambursare în sistemul Visa. În practică, acest lucru poate dura până la 60 de zile, așa că vă sugerăm să contactați mai întâi vânzătorul.

· Contactați poliția în legătură cu plățile frauduloase efectuate cu cardul dvs.

· Asigurați-vă că software-ul de pe telefon, computer și tabletă pe care îl utilizați pentru a vă conecta la cont este legal și actualizat și că software-ul antivirus este actualizat.

· Contul Paysera este separat de contul cardului, astfel încât să puteți gestiona cu ușurință soldul cardului prin intermediul aplicației și să păstrați o sumă sigură de bani pe cardul dvs. pentru a o cheltui pe achiziții în viitor.

· Pentru un răspuns rapid, activați notificările despre tranzacțiile din conturile dvs. Vă puteți activa notificările în aplicație sau online banking.

· Folosește-ți cardul numai pe site-uri web de încredere.

· Aflați cum încearcă escrocii să vă fure banii.