6.06 Debite

În cazul în care aveți datorii în contul dvs. (-s), îl puteți acoperi prin alimentare. Debitul va fi acoperit automat de îndată ce alimentati contul. Asigurați-vă că alimentați contul cand aveti debite.

Puteți verifica debitele din contul dvs. făcând clic pe CONTURI ȘI CARDURI> Prezentare generală a contului. Suma datorată va fi afișată cu semnul minus de lângă ea. Faceți clic pe sumă pentru a vedea motivele datoriei.

Informații privind alimentarea unui cont Paysera pot fi găsite în secțiunea CONTURI ȘI CARDURI> Adaugă fonduri (Alimentare cont) . Puteți, de asemenea, să vă alimentati contul Paysera printr-un transfer standard din contul dvs. bancar (numai în moneda EUR și numai din țările SEPA). În acest caz, numărul IBAN al contului dvs. Paysera trebuie indicat atunci când efectuați un transfer.

DACĂ CONTUL DVS. A FOST ÎNCHIS și ați primit un mesaj că aveți debite

Puteți adăuga fonduri în contul dvs. printr-un transfer standard (non-urgent) de la o bancă dintr-o țară SEPA . Fondurile pot fi adăugate numai în EUR. Taxa de creditare pentru un transfer SEPA este de 0,00 EUR. Fondurile sunt creditate de 5 ori pe zi, numai în zilele lucrătoare.

Destinatar: Paysera LT, UAB
Contul beneficiarului: LT343500010001000364
Numele băncii: Paysera LT, UAB
Codul bancar: 35000
SWIFT: EVIULT2VXXX
Adresa băncii: Pilaitės pr. 16, Vilnius, LT-04352, Lituania

Asigurați-vă că indicați „pentru debitul contului Nume Prenume / cod numeric personal” în câmpul Scopul plății. După ce ați acoperit datoriile, informați-ne despre aceasta, scriind un email la adresa debts@paysera.com.

În cazul în care doriți să acoperiți un debit într-o altă monedă sau de la o bancă a unei alte țări, furnizați-ne informațiile despre ce monedă și din ce țară doriți să plătiți și vă vom trimite toate detaliile necesare. Ne puteți contacta trimițând un e-mail la debts@paysera.com.