Bază de cunoștințe: 2. Cont (business) de companie
2.01 Deschiderea contului (business) de companie

Pentru a deschide un cont de companie (de afaceri), în primul rând, trebuie să deschideți un cont personal Paysera în calitate de administrator al companiei și să efectuați acțiunile necesare pentru identificare. Instrucțiuni despre cum să efectuați identificarea sunt furnizate aici.
Cum se deschide un cont de companie (de afaceri)?

1. Conectați-vă la contul dvs. personal, faceți clic pe numele și ID-ul dvs. de utilizator și, în meniul derulant, faceți clic pe „Deschideți un cont de companie”.
2. Selectați țara de înregistrare a companiei, introduceți codul companiei și faceți clic pe „Verificați”. Va fi deschis un cont pentru compania dvs.
Dacă țara de înregistrare a companiei nu se află printre opțiuni, selectați „Altă țară” și trimiteți documentele solicitate. Documentele vor fi verificate, iar contul pentru companie va fi deschis în 1–3 zile lucrătoare.

Ulterior, ori de câte ori vă conectați la contul dvs., veți putea să faceți clic pe numele dvs. și pe ID-ul utilizatorului din partea dreaptă sus și să alegeți contul pe care doriți să îl gestionați - al companiei sau al dvs. Vă recomandăm să completați imediat chestionarul "Cunoașterea clientelei", astfel încât să puteți efectua tranzacții în contul dvs. În partea stângă, selectați Setări> Setări profil> Chestionar KYC și completați câmpurile obligatorii.

Dacă nu sunteți administratorul sau o persoană autorizată, ar trebui să deschideți mai întâi un cont personal, să faceți identificarea și să furnizați o împuternicire semnata de un notar sau semnată cu o semnătură electronică calificată a administratorului și vom deschide un cont de companie (de afaceri).

Cum să depuneți documente?

1. Conectați-vă la contul dvs. personal. În partea stângă, selectați Setări> Setări profil> Documente companie / de activitate> Modificare.
2. Specificați titlul documentului ca „Procură / scrisoare cu privire la modificarea limitelor”, încărcați documentul și faceți clic pe Trimiteți.
3. Dacă aveți mai multe documente, efectuați din nou aceeași acțiune specificând la numele documentului „Altele”.