13.1.12 Personas koda vai uzņēmuma reģistrācijas numura norādīšana MIP maksājuma laikā

Interneta veikali, kuriem atbilstoši sniegto pakalpojumu specifikai ir nepieciešams klienta personas kods vai uzņēmuma reģistrācijas numurs, projekta konfigurācijā var atzīmēt obligāto prasību Lai maksājums tiktu pieņemts, maksātājam jānorāda viņa/viņas personas kods. Ja pircējs neatzīmē, ka piekrīt nodot savu personas kodu, viņam nebūs ļauts turpināt maksājumu.

Piezīme. Personas koda iesniegšana būs pieejama tikai tām bankām, kurām ir šāda funkcija.

Lai iespējotu šo funkciju, pieslēdzieties savam Paysera kontam un kreisajā pusē izvēlieties Projekti un aktivitātes > Mani projekti > Projekta iestatījumi > Maksājumi internetā > Lai maksājums tiktu pieņemts, maksātājam jānorāda viņa/viņas personas kods. Saglabājiet izmaiņas.

 

Vai personas kodu ir iespējams pārbaudīt ātrāk?

Šāda iespēja ir pieejama, kad klienti maksā caur SEB un Swedbank.

Pārsūtot personas kodu maksājuma saitē, dažos gadījumos mēs veiksim pārbaudi jau maksājuma posmā un:

  • ja būtu neatbilstība personas kodam, sistēmā tiktu parādīts ziņojums par šādu neatbilstību un klients nevarētu turpināt maksājumu;
  • ja personas kods atbilstu, klients tiktu novirzīts tālākam maksājuma apstiprinājumam. Paziņojums (callback) par pabeigto maksājumu saturētu jaunu parametru, kas informē par maksājuma koda atbilstību.

Lai aktivizētu šo funkciju:

  1. izmantojiet jauno parametru tehniskajā integrācijā, kas redzams pirmajā paziņojumā – „identification_successful”, kas saistīts ar personas koda apstrādi;
  2. projekta iestatījumos atzīmējiet Lai maksājums tiktu pieņemts, maksātājam jānorāda viņa/viņas personas kods.