Biežāk uzdotie jautājumi: 7. Pārskaitījumi un maksājumi
7.11 Maksājuma (pārskaitījuma) atcelšana

Ja veicāt un apstiprinājāt pārskaitījumu, bet vēlaties to atcelt, vispirms pārbaudiet pārskaitījuma statusu sadaļā Pārskaitījumi > Pārskaitījumu saraksts > Neizpildītie. Jūs redzēsiet iespēju atcelt, ja tas būs iespējams. Tādā gadījumā atzīmējiet izvēles rūtiņu blakus pārskaitījumam un spiediet Atcelt.

Ja nav iespējas atcelt pārskaitījumu, lūdzu, izpildiet zemāk sniegtos norādījumus:

Pārskaitījumi citiem Paysera lietotājiem – šāda veida pārskaitījums adresātu sasniedz dažu sekunžu laikā, tāpēc nav iespēju to atcelt. Lai atceltu pārskaitījumu un saņemtu atmaksu, jums ir tieši jāsazinās ar saņēmēju. Ja tas neizdodas, lūdzu, sazinieties ar mūsu Klientu atbalsta centru.

SEPA (ne steidzami) pārskaitījumi – lūdzu, sazinieties ar mūsu Klientu atbalsta centru, lai atceltu šāda veida pārskaitījumu. Ja Paysera sistēma pārskaitījumu vēl nav nosūtījusi, nauda tiks atmaksāta jūsu kontā dažu minūšu laikā. Taču, ja pārskaitījums jau ir nosūtīts, atcelšana iespējama tikai ar saņēmēja atļauju. Plašāka informācija un atcelšanas maksas pieejamas šeit.

Zibmaksājumi (SEPA Instant) – šāda veida pārskaitījums adresātu sasniedz dažu sekunžu laikā; līdz ar to nav iespēju to atcelt, un naudas atgriešana iespējama tikai ar saņēmēja atļauju. Plašāka informācija un atcelšanas maksas pieejamas šeit.

Starptautiskie pārskaitījumi un pārskaitījumi citās valūtās (ne eiro) – lūdzu, sazinieties ar mūsu Klientu atbalsta centru, un mēs sniegsim jums informāciju par nosacījumiem (termiņu, atcelšanas maksu) atkarībā no attiecīgās bankas.