Biežāk uzdotie jautājumi: 1. Konta atvēršana
1.03 Identifikācija

Paysera LT, UAB ir licencēta elektroniskās naudas iestāde, un to regulē uzraudzības iestāde Lietuvas Banka un likumi, kas reglamentē klientu uzticamības pārbaudi un identifikāciju. Paysera LT klientu personas dati tiek apstrādāti saskaņā ar Lietuvas Republikas tiesību aktiem un Privātuma politiku.

Lai izmantotu Paysera pakalpojumus, klientiem jāveic identifikācija. Tam ir nepieciešama pase vai personas apliecība un aizpildīta Klienta anketa. Dokumentu var iesniegt, pieslēdzoties savam Paysera kontam datorā ar kameru vai Paysera mobilajā lietotnē.

  1. Identifikācija, izmantojot datoru ar kameru. Lūdzu, pieslēdzieties savam privātajam Paysera kontam, sadaļā „Iesniegt personu apliecinoša dokumenta fotogrāfiju” izvēlieties „Veikt identifikāciju”, pēc tam „Izpildīt” un iesniedziet dokumenta un sejas fotoattēlu. Lūdzu, aizpildiet arī Klienta anketu. Ja iesniedzat augstas kvalitātes dokumenta kopiju kopā ar sejas fotoattēlu un pareizi aizpildāt anketu, jūsu identitāte tiek apstiprināta 4 darba stundu laikā.
  2. Identifikācija, izmantojot lietotni. Lūdzu, pieslēdzieties savam kontam un izvēlieties „Nepabeigta identifikācija”. Lūdzu, veiciet visas norādītās darbības lietotnē. Ja iesniedzat augstas kvalitātes dokumenta kopiju kopā ar sejas fotoattēlu un pareizi aizpildāt anketu, jūsu identitāte tiek apstiprināta 4 darba stundu laikā.

Ja savam Paysera kontam esat pievienojis e-pasta adresi, mēs uz to nosūtīsim informāciju par dokumenta pārbaudes statusu.