13.1.12 Isikukoodi (Riikliku identifitseerimisnumbri) või ettevõtte registrikoodi esitamine MAT makse ajal

E-poed, mis vastavalt pakutavate teenuste eripärale vajavad kliendi isikukoodi või ettevõtte registrikoodi, võivad projekti seadistustes märkida kohustusliku nõude, Et makset saaks koguda, peab maksja esitama oma isikukoodi (riikliku identifitseerimisnumbri). Kui ostja ei märgi linnukesega, et nõustub oma isikukoodi edastamisega, ei lubata tal maksega jätkata. 

Märkus. Isikukoodi saab esitada ainult nendest pankades, kes pakuvad seda võimalust.

Selle funktsiooni lubamiseks logige sisse oma Paysera kontole ja valige vasakpoolsest menüüst Projektid ja tegevused > Minu projektid > Siin saate redigeerida: Projekti seadistused > Maksete kogumise teenuse seadistused > Et makset saaks koguda, peab maksja esitama oma isikukoodi (riikliku identifitseerimisnumbri). Märkige teenus ja Salvestage muudatused.

Kas isikukoodi on võimalik kiiremini kontrollida?

Selline võimalus on olemas, kui kliendid maksavad SEB ja Swedbanki kaudu. 

Kandes isikukoodi üle juba makselingis, siis teatud juhtudel saame kinnitamise teostada juba makse etapis ja:

(a) isikukoodi mittevastavuse korral kuvatakse süsteemis teade sellise mittevastavuse kohta ja klient ei saa makset jätkata;

(b) kui isikukoodi vaste klapib, suunatakse klient edasi makse täiendavaks kinnitamiseks. “Callback” lõpetatud makse kohta sisaldab uut parameetrit, mis kinnitab isikukoodi vastavuse.

Selle funktsiooni lubamiseks:

1. Kasutage uut parameetrit tehnilises integratsioonis, mis saadetakse esimese “callback”iga – ‘identification_successful', mis on seotud isikukoodi töötlemisega.

2. Märkige projekti seadistustes  Et makset saaks koguda, peab maksja esitama oma isikukoodi (riikliku identifitseerimisnumbri).