Teadmiste baas: 9. Visa kaart
9.31 Ma ei teinud makset, kuid see võeti minu kontolt. Mida ma peaksin tegema?

Kui te ei tunne oma Visa kaardiga tehtud makset ära või kui olete mures, et teie kaardi andmed võidi avaldada kolmandale osapoolele (nt. olete sooritanud makse kahtlases e-poes), järgige palun allpool toodud juhiseid.

· Blokeerige oma kaart Paysera rakenduses valikust Kaardid (või võtke meiega ühendust). Teie kaart peatatakse kohe ja teie konto blokeeritakse. Blokeeritud kaardiga ei saa teha makseid füüsilistes asukohtades, ega veebipoodides. Kui olete oma kaardi ajutiselt blokeerinud ja olete kindel, et teie kaardi andmed on turvalised, saate selle hiljem vabastada ja jätkata kaardi kasutamist nagu varem.

· Pöörduge müüja poole kirjalikult (see ei maksa midagi). Selgitage neile olukorda ja küsige raha tagastust.

· Kui müüja ei ole nõus raha tagasi maksma (või ei vasta 14 päeva jooksul), võtke Payseraga ühendust e-posti teel või helistage, et algatada vaidlustatud makse uurimine (chargeback). Vaidlustatud tehingu(te) korral blokeerime teie olemasoleva kaardi ja väljastame uue maksekaardi. Kaardi asendamise maksumus on 3 eurot + tarnetasu. Kui tagasimakse otsus on tehtud, algatab kaardi väljastaja, Finansinės paslaugos “Contis”, UAB, Visa süsteemis tagasimakse. Praktikas võib selleks kuluda kuni 60 päeva, seega soovitame esmalt müüjaga ühendust võtta.

· Kaardiga tehtud petturlike maksete osas pöörduge politsei poole.

· Veenduge, et kontole sisselogimiseks kasutatav tarkvara teie telefonis, arvutis ja tahvelarvutis on seaduslikult omandatud ja ajakohane ning teie viirusetõrjetarkvara on ajakohane.

· Paysera konto on kaardikontost eraldiseisev, nii et saate rakenduse kaudu hõlpsalt oma kaardi saldot hallata ja hoida oma kaardil turvalist rahasummat, mida tulevikus ostudele kulutada.

· Kiiresti reageerimiseks lülitage sisse teavitused oma kontodel tehtud tehingute kohta. Teavitusi saate aktiveerida rakenduses või internetipangas.

· Kasutage oma kaarti ainult usaldusväärsetel veebilehtedell.

· Lugege kuidas petturid üritavad teie raha varastada.