Информационна база
7.30 Получих подозрително обаждане. Какво да правя?

Ако получите подозрително обаждане и лицето се представи за служител на Paysera или друго лице, който се нуждае от информацията за Вашия акаунт, поиска да предоставите лични данни или данни за вход или пък поиска да предоставите код, който сте получили чрез текстово съобщение, моля, прекратете разговора незабавно. Имайте предвид, че консултантите на Paysera не се обаждат на клиенти, ако разговорът не е уговорен предварително, и със сигурност не изискват Вашите лични данни.

Ако въпреки това сте споделили личната си информация и трети страни са успели да получат достъп до Вашия акаунт в Paysera или ако сте забелязали плащания, извършени без да са инициирани от Ваша страна, моля, свържете се незабавно с отдел „Обслужване на клиенти“ на Paysera. Можете да намерите информацията за контакт тук.

По време на разговора с консултанта предоставете възможно най-много подробности за случая, за да може да бъдат предприети необходимите действия.

Също така Ви препоръчваме да научите и да се интересувате как измамниците се опитват да откраднат парите Ви и никога да не разкривате личните си данни! Paysera се грижи за Вашата финансова сигурност, поради което споделяме информация за най-често срещаните видове финансови измами, съвети как да се предпазите от онлайн измамници и как да защитите данните на Вашата карта Visa.