Информационна база: 3. Настройки на акаунта
3.13 Как да се регистрирате и да се присъедините към видео разговор в Google Meet?

Процедурата по идентификация на клиент на Paysera чрез видеообаждане се извършва чрез услугата за видеоконференции на Google - Google Meet.

За да се регистрирате за видеообаждане, във формата за регистрация изберете датата и часа, в които искате да проведете видеообаждане, и кликнете върху Потвърждение (Confirm).

Попълнете исканата информация в новия прозорец и кликнете върху Планиране на събитие (Schedule Event):

Забележка: Уверете се, че сте въвели правилния имейл адрес, тъй като на него ще получите поканата с линк към видеообаждането.


След потвърждаване на регистрацията се задава часът на видео разговора и на посочения имейл адрес се изпраща информация с линк към видео разговора:


Моля, обърнете внимание, че часът на разговора е посочен спрямо часова зона EEST (Източно-европейско лятно часово време).

Забележка: Трябва да се присъедините към разговора точно в посочения час.

 

Къде мога да намеря линка за видео разговора?

На Вашия имейл адрес се изпраща покана за видео разговора и линк за присъединяване към него. Отворете входящата си поща и намерете имейла, след което кликнете върху Присъединяване:


В случай, че използвате десктоп (настолната) версия на Google Meet, с кликване върху линка веднага ще се отвори прозорецът за разговор. Кликнете върху Присъединяване сега, за да се включите към видео срещата.

Забележка: Ако камерата или слушалките Ви не работят коректно, можете да проверите настройките си, като кликнете върху Проверка на аудио и видео, преди да се присъедините към видео разговора.

 

Мога ли да осъществя видеообаждане на телефона си?

Ако искате да завършите идентификацията чрез видео разговор на Вашия телефон, първо трябва да изтеглите приложението Google Meet.

 

Ако вече имате приложението Google Meet на своя телефон:

1. Отворете входящата си поща, намерете имейла с линка за Google Meet и докоснете Присъединяване сега:


2. Докоснете Срещи и след това Присъединяване (или Молба за присъединяване):


 

В случай, че не разполагате с приложението Google Meet на своя телефон:

1. Отворете входящата си поща, намерете имейла с линка на Google Met и докоснете Присъединяване сега – ще бъдете незабавно пренасочени към изтегляне на приложението.

2. Изберете Chrome от опциите за браузър:


3. Изберете да изтеглите приложението:


4. След като приложението бъде изтеглено, дайте му разрешение да прави снимки и да изпълнява видео повиквания:


5. След като инсталирате приложението на телефона си, използвайте линка, за да се присъедините към разговора. Отворете входящата си поща, намерете имейла с линка на Google Meet, кликнете върху Присъединяване, след това Срещи и Присъединяване сега.