Информационна база: 9. Visa карта
9.31 Не извърших плащане, но сумата беше дебитирана от моята сметка. Какво трябва да направя?

Ако не разпознавате плащане, извършено с Вашата карта Visa, или ако се притеснявате, че данните за картата Ви може да са станали достояние на трети лица (напр. сте направили плащане в подозрителен онлайн магазин), следвайте указанията, предоставени по-долу.

· Блокирайте картата си в секция „Карти“ на мобилното приложение на Paysera (или се свържете с нас). Вашата карта ще бъде спряна незабавно и сметката Ви ще бъде блокирана. С блокирана карта не могат да се извършват плащания във физически и онлайн магазини. Ако сте избрали временно блокиране на Вашата карта и сте сигурни, че данните на картата са защитени, можете да я деблокирате по-късно и да продължите да я използвате както преди.

· Свържете се с продавача писмено (не струва нищо). Обяснете ситуацията и поискайте възстановяване на сумата.

· Ако продавачът не се съгласи да възстанови средствата (или не отговори в рамките на 14 дни), свържете се с Paysera по имейл или телефон, за да започне разследване на оспорваната транзакция. В случай на оспорена(и) транзакция(и), ние ще блокираме Вашата карта и ще Ви издадем нова. Новата карта струва 3 EUR + такса за доставка . Ако бъде взето решение за възстановяване на средствата, издателят на картата „Finansinės paslaugos Contis” UAB ще инициира възстановяване на плащане в системата Visa. На практика това може да отнеме до 60 дни, затова Ви съветваме първо да се свържете с продавача

· Свържете се с правоприлагащите органи относно неоторизирано от Вас плащане с картата Ви, извършено от недобросъвестни лица.

· Уверете се, че софтуерът, инсталиран на Вашия телефон, компютър и таблет, които използвате, за да влизате в акаунта си, е легален и актуализиран, както и че Вашата антивирусна програма е обновена с последната актуална версия.

· Сметката Ви в Paysera е отделна от картовата сметка, така че можете лесно да управлявате баланса по картата си чрез мобилното приложение и да съхранявате в картата суми, които желаете да изразходвате в близко бъдеще.

· За бърза реакция активирайте известията за транзакции по Вашите сметки. Можете да се регистрирате за известия в мобилното приложение или онлайн банкирането.

· Използвайте картата си само в надеждни уебсайтове.

· Прочетете повече по темата как измамниците се опитват да откраднат парите Ви.