Информационна база: 9. Visa карта
9.13 Къде може да не работи картата Visa?

Картата Visa може да се използва и с нея да се изпълняват плащания по целия свят - навсякъде, където се приемат карти Visa. Можете да плащате с картата онлайн и във физически обекти, както и да теглите пари в брой на всички банкомати, които обслужват карти Visa. Картата може да бъде свързана и с други системи, като например PayPal.

Полагаме всички усилия, за да осигурим безпроблемната работа на картата, но в много редки случаи използването на картата може да бъде възпрепятствано поради обстоятелства извън нашия контрол или поради временно прекъсване в услугите на трети страни, които са ангажирани при изпълнението на нашите задължения.

  • В подобен случай няма да можете да плащате с картата Visa на места, където се използват стари четци на карти, където картовите операции се потвърждават не с ПИН код, а с подпис.    
  • Също така поради ограничения на издателя на картата, не е възможно да плащате с карта Visa в бензиностанции на самообслужване (когато плащането се извършва преди пълнене на резервоара). Тази възможност е достъпна само в Литва, Латвия и Естония. Моля, имайте предвид, че във всички останали бензиностанции, при които плащането се извършва само след напълване на резервоара, плащането с карта Visa може да бъде извършено успешно.