10.03 Как да създам проект за получаване на плащания за услугата Paysera Tickets?

Влезте в сметката си в Paysera

Влезте в своята сметка в Paysera. Ако нямате Paysera сметка, можете да се регистрирате от тук: РЕГИСТРАЦИЯ.

 

Заявете услуга за получаване на плащания

За да активирате услугата за получаване на плащания, е необходимо да влезете в своята сметка в Paysera.

От менюто вляво изберете „Настройки“ > „Настройки на Paysera сметка“ > „Управление на услуги“ > „Промяна“. 

За да поръчате услугата, изберете „Получаване на плащания онлайн чрез електронно банкиране и други системи“ и кликнете върху „Поръчка“.

Забележка! За да заяви тази услуга, потребителят трябва да е изпълнил процедурата по идентификация. Подробни инструкции за процеса по идентификация са налични във Вашата Paysera сметка.

 

Създайте проект за получаване на плащания

От менюто вляво изберете „Проекти и свързани дейности“ > „Моите проекти“ > „Добавяне на нов проект“.

 

Настройки на проект за Paysera Tickets

Забележка! Проект за получаване на плащания се създава еднократно. Един проект може да бъде използван за множество събития.

Адрес на проект

Адресът на проекта https://tickets.paysera.com ще бъде попълнен автоматично.

Настройки на проект

Уверете се, че сте отметнали следните опции в настройките на услугата за получаване на плащания:

  • Не позволявай повторно плащане.
  • Да не се изпраща напомняне на клиенти, които са започнали процедурата по плащане, но не са я завършили. Съобщението обикновено се изпраща след 3 часа и само за методите на плащане, които е възможно да се изпълнят в рамките на 15 минути.
  • Пренасочване на платеца обратно към уеб сайта на проекта, съгласно посочен адрес (accepturl ), само след получаване на окончателното потвърждение за плащане.

Останалите полета е необходимо да се попълнят в съответствие с Вашето събитие/я. Един проект може да бъде използван за неограничен брой събития.

Забележка: Ако при създаването на проект сте избрали „Ще използвам системата за разпространение на билети Paysera Tickets“, горните опции се активират автоматично.

Активиране на проект

След попълване на всички необходими данни, кликнете върху Изпрати за преглед. Можете да започнете да продавате билети, само след като проектът бъде активиран. Потвърждаването на проекта може да отнеме до 48 часа. Ако имате въпроси, можете да се свържете с Отдел „Обслужване на клиенти“.

Данни за проект за създаване на събитие

За да създадете събитие, което е платено, в системата Paysera Tickets въведете и ID  и паролата на проекта. Тези данни можете да намерите, като влезете в своята сметка в Paysera и от лявото меню изберете „Проекти и свързани дейности“ > „Моите проекти“ > „Общи настройки на проект“.