10.03 Как да създам проект за получаване на плащания за услугата Paysera Tickets?

Влезте в сметката си в Paysera

Отидете на https://bank.paysera.com/bg/login и влезте в своята сметка в Paysera.

Заявяване на услуга за получаване на плащания.

За да активирате услугата за получаване на плащания, е необходимо да влезете в своята сметка в Paysera и от зъбчатото колело в горния десен ъгъл да изберете Управление на услуги > Активирай/Деактивирай. От списъка с услуги изберете Получаване на плащания онлайн чрез електронно банкиране и други системи и заявете услугата.

Забележка! За да заявите тази услуга, е необходимо да сте завършили процедурата по идентификация. Подробни инструкции за процеса по идентификация, са налични във Вашата Paysera сметка.

Създаване на проект за получаване на плащания

От лявото меню изберете Портал за онлайн плащания > Управление на проекти, след което кликнете върху Добавяне на нов проект.

 

Настройки на проект за Paysera Tickets

Забележка! Проект за получаване на плащания се създава еднократно. Един проект может да бъде използван за множество събития.

Адрес на проект

Уверете се, че сте посочили следния URL адрес в полето за адрес на проекта https://tickets.paysera.com. Не се изисква потвърждение на собствеността на този URL адрес. 


Настройки на проект

Уверете се, че сте отметнали следните опции в настройките на услугата за получаване на плащания:

  • Не позволявай повторно плащане.
  • Да не се изпраща напомняне на клиенти, които са започнали процедурата по плащане, но не са я завършили. Съобщението обикновено се изпраща след 3 часа, само за методите на плащане, които е възможно да се изпълнят в рамките на 15 минути.
  • Пренасочване на платеца обратно към уеб сайта на проекта, съгласно посочен адрес (accepturl ), само след получаване на окончателното потвърждение за плащане.

Останалите полета е необходимо да се попълнят в съответствие с Вашето събитие/я. Един проект може да бъде използван за неограничен брой събития.

 

Активиране на проект

След попълване на всички необходими данни, кликнете върху Изпрати за преглед. Можете да започнете да продавате билети, само след като проектът бъде активиран. Ако имате въпроси, можете да се свържете с Отдел „Клиентско обслужване“.

 

Данни за проект за създаване на събитие

За да създадете събитие, което е платено, в системата Paysera Tickets въведете ID и паролата на проекта Ви в системата на Paysera. Тези данни можете да намерите като влезете в своята сметка в Paysera и от лявото меню изберете Портал за онлайн плащания > Управление на проекти > Общи настройки на проект.