Информационна база: 9. Paysera VISA карта
9.33. Програма за сигурност на плащанията 3D Secure 2.0

3D Secure 2.0 (Потвърдено от VISA) е допълнителна мярка за сигурност при онлайн плащанията, която помага да се идентифицират купувача и платежната карта. 3D Secure се активира автоматично за всички карти Paysera VISA и не може да бъде деактивирана.

Не всички онлайн транзакции трябва да бъдат потвърждавани допълнително. Ако системата на VISA реши, че Вашата транзакция трябва да получи допълнително потвърждение, ще бъдете пренасочени към прозорец, където ще изберете как желаете да получите кода за потвърждение - по имейл или чрез SMS. В следващия прозорец ще бъдете помолени да въведете получения код. Всеки код е уникален и се използва за потвърждение само на една транзакция. Тази допълнителна мярка за сигурност Ви позволява да не се притеснявате за това, че някой може да използва Вашата карта.

Изображението по-долу илюстрира процеса на потвърждаване на плащане с 3D Secure.

Препоръчваме Ви да проверите данните си за контакт в системата на Paysera и да се уверите, че посочените телефонен номер и имейл адрес са актуални. В случай, че те са променени, въведете коректните данни, тъй като в противен случай няма да получавате кодовете за потвърждение. Можете да актуализирате данните си за контакт във Вашия акаунт в Paysera от меню Настройки > Настройки на акаунта.