Информационна база: 2. Фирмена сметка
2.01 Откриване на фирмена сметка

За да откриете фирмена сметка, първо трябва да откриете лична сметка в Paysera като директор на компанията и да извършите необходимите действия за идентификация. Инструкции относно това как да изпълните процедурата по идентификацията са предоставени в секция „1.03. Идентификация“.

Как да откриете фирмена сметка?

  1. Влезте в своя личен акаунт, кликнете върху своето име и уникален номер и от падащото меню изберете “Откриване на фирмена сметка”.
  2. Изберете държавата на регистрация на фирмата, въведете ЕИК (фирмения код) на компанията и кликнете върху „Проверка“. За Вашата фирма ще бъде открита нова сметка.

Ако държавата на регистрация на фирмата не е сред предложените опции, изберете „Друга държава“ и предоставете исканите документи. Документите ще бъдат проверени и фирмената сметка ще бъде открита в рамките на 1–3 работни дни.

Когато влизате във Вашия акаунт, ще можете да изберете сметката, който желаете да управлявате – фирмената или личната, като кликнете върху Вашето име в горната дясна страна на екрана.

Препоръчваме веднага да попълните „Въпросник за клиента“, за да можете да извършвате транзакции с Вашата сметка. От менюто вляво изберете Настройки> Настройки на Paysera сметка > Въпросник за клиента и попълнете нужните полета.

Ако не сте директор или упълномощено лице, първо трябва да откриете лична сметка, да преминете през процедура по идентификация и да предоставите пълномощно, заверено от нотариус или подписано с квалифициран електронен подпис на директора, и ние ще открием фирмена сметка.

Как да подам документите?

  1. Влезте в своята лична сметка. От менюто вляво изберете Настройки >Настройки на Paysera сметка > Фирмени документи > Промяна.
  2. Изберете типа на документа - “Пълномощно / писмо за промяна на лимити”, качете документа и кликнете върху „Изпрати”.
  3. Ако имате повече от един документ, изпълнете същите действия още веднъж, като изберете “Друго” за типа на документа.

 

Можете да прегледате и видеото с информация относно откриване на фирмена сметка: