Информационна база: 1. Лична сметка
1.03. Закриване на сметка

Можете да закриете своята лична или фирмена сметка временно или постоянно.

Временно закриване на сметка

Временното закринане на Paysera сметката се извършва от лявото меню на плофила Ви в Paysera като изберете НАСТРОЙКИ > Настройки на профила. В отворения прозорец изберете сметката, която желаете да закриете и кликнете върху Закрий сметката. Вашата сметка ще бъде закрита и няма да бъде визуализирана в общия прозорец до всички други сметки. Временното закриване Ви позволява отново за откриете сметката от същото място.

Постоянно закриване на сметка

За да закриете своята сметка за постоянно, е необходимо да изпълните следните действия:

  1. Ако имате активна VISA карта, уверете се, че има налични 5 евро по картата, тъй като анулирането на VISA карта се таксува с 5 евро.
  2. Ако имате просрочени плащания по картата, е необходимо първо да покриете нужните суми по сметката и след това да се свържете с нас. Инструкциите за захранване на сметка може да видите в своя акаунт, като кликнете върху ИНФОРМАЦИЯ > Захранване на сметка.
  3. Ако по сметката има налични средства, е необходимо да ги прехвърлете по своя банковата сметка, за да можем да закрием акаунта Ви в Paysera. В случай, че желаете, можем да приспаднем средствата за такса за закриване на сметка. За целта е необходимо да ни уведомите писмено. В случай, че не сте преминал през процедурата по идентификация и следователно не можете сами да прехвърлите средствата, е необходимо да в имейл до нас да посочете данните за банковата си сметка, за да можем да преведем средствата по нея и да закрием акаунта Ви в Paysera.

Банковите детайли трябва да включват:

  • Име и фамилия на получателя
  • Адрес на получателя
  • Номер на сметка на получателя
  • SWIFT/ BIC код
  • Адрес на банката на получателя

   4. След като изпълните тези действия, е необходимо да ни изпратете имейл с Вашето искане за закриване на Paysera акаунт на имейл: support@paysera.com. Заявката е необходимо да бъде изпратена от имейл адреса, с който е свързан акаунта Ви в Paysera.