Информационна база: 1. Лична сметка
1.01. Лична сметка

Откриването на сметка като физическо лице в системата на Paysera се извършва изцяло онлайн на www.paysera.bg

Стъпките за откриване на лична сметка са:

 1. Потвърждение на имейл адрес
 2. Потвърждение на телефонен номер
 3. Прикачване на снимка на документ за самоличност и селфи
 4. Попълване на KYC въпросник (Въпросник за опознаване на клиента)
 5. Извършване на Skype разговор за увеличение / премахване на лимити

 

 1. Кликнете на бутон Регистрация, попълнете всички полета в регистрационната форма, запознайте се с условията на Генералното споразумение за платежни услуги и кликнете върху Открий сметка На посочения имейл адрес ще получите имейл с линк за потвърждение на Вашата регистрация, на който е необходимо да кликнете. Данните Ви за вход в Paysera са телефонен номер / имейл адрес и създадената от Вас парола.
 2. След като потвърдите регистрацията е необходимо да потвърдите своя телефонен номер чрез въвеждането на код, който ще получите като SMS. Това можете да направите като срещу Потвърдете своя телефонен номер кликнете на Изпълни.
 3. Следващата стъпка е прикачването на Ваш документ за самоличност - лична карта или паспорт, и селфи. За да извършите тази стъпка, срещу Изпратете снимка на документ за самоличност кликнете на Изпълни. Прикачването можете да направите чрез снимка на документа чрез камерата на Вашия компютър / лаптоп, ако разполага с такава, чрез файл, в случай, че Вашето устройство не разполага с камера, или чрез снимка на документа чрез приложението ни Paysera Mobile Wallet.
 4. За да можем да Ви опознаем възможно най-добре, сме създали кратък Въпросник за опознаване на клиента, в който е необходимо да посочите източника на своите средства и услугите, които желаете да използвате. Попълването на въпросника се извършва от зъбчатото колело в горния десен ъгъл на сметката Ви в Paysera от Въпросник за клиента.
 5. Провеждането на Skype разговор с наш сътрудник е необходимо в случай, че желаете да увеличите или премахнете настоящите си лимити на Вашата лична сметка, които са 1350 EUR дневно и месечно.

  За да заявите разговор с наш сътрудник по Skype от зъбчатото колело в горния десен ъгъл изберете Идентификация и срещу Потвърдете своята самоличност чрез Skype кликнете на Изпълни.