10.04 Si të krijoni një event në Paysera Tickets?

Krijimi i një eventi në sistemin Paysera Tickets është i thjeshtë dhe i lehtë. Hyni në Paysera Tickets vetëshërbim, klikoni në Krijo Event, vendosni të dhënat e eventit dhe eventi juaj është në transmetim.

Si të hyni në vetëshërbimin e Paysera Tickets?

1. Shkoni te tickets.paysera.com/sq dhe klikoni te Krijo event.

2. Hyni në vetëshërbimin e Paysera Tickets. Mund të identifikoheni duke përdorur llogarinë tuaj Paysera, llogarinë Facebook ose Google.

Ju lutemi vini re se, nëse planifikoni të krijoni një event me pagesë, do t'ju duhet përsëri të krijoni një projekt të mbledhjes së pagesave Paysera. Nëse vendosni të krijoni një hyrje me Facebook ose Google, do të jeni në gjendje të krijoni vetëm ngjarje pa pagesë.

Krijimi i eventit

Pasi të keni hyrë në vetëshërbimin e Paysera Tickets, klikoni në KRIJO EVENT dhe plotësoni të dhënat e kërkuara të eventit.

Hapi 1: Informacioni i eventit

Emri i eventit, vendi dhe vendndodhja

Vendosni emrin, vendin e eventit dhe tregoni vendndodhjen e eventit. Filloni të vendosni adresën dhe zgjidhni adresën e saktë nga lista.

Shënim: Nëse Google nuk arrin të njohë ose të gjejë eventin tuaj, zgjidhni Manualisht zgjedhur. Vendosni adresën dhe tregoni vendndodhjen në hartë.

Shënim: A do të jetë eventi juaj online? Zgjidhni Event online dhe vendosni linkun.

Shënim: Shënoni vendin ku do të zhvillohet eventi. Eventi do të jetë i dukshëm për vizitorët nga ai vend.

Shënim: Për të futur të dhëna në një gjuhë tjetër (p.sh., emrin e eventit në anglisht), klikoni te flamuri në fushën përkatëse, zgjidhni gjuhën dhe vendosni tekstin në gjuhën e kërkuar.

Shënim: Nëse nuk dini si të plotësoni fushat, klikoni në pikëpyetjen në këndin e sipërm të djathtë.

Data e eventit

Zgjidhni datën e fillimit dhe të mbarimit të eventit.

Shënim: Në rast se keni nevojë për parametra date shtesë, zgjidhni Më shumë parametra date.

Duke zgjedhur Më shumë parametra date, do të mund të kontrolloni se cilat fusha të datës duhet të jenë të dukshme nga blerësi dhe do të mund të vendosni Datën alternative, p.sh. "Eventi zhvillohet çdo të shtunë nga ora 19:00".

Përshkrimi i eventit

Shiteni eventin tuaj! Shtoni një përshkrim tërheqës për eventin tuaj dhe përfshini informacione që mund të jenë të rëndësishme për klientin tuaj, p.sh. kushtet dhe rimbursimet, etj.

Informacioni i organizatorit

 

Zgjidhni organizatorin nga lista ose shtoni një të ri

Vendosni të dhënat e organizatorit. Ky informacion do të jetë i dukshëm për klientët tuaj në faqen e internetit të eventit.

 

Kategoria

Zgjidhni kategorinë e eventit nga lista.

 

Monedha

Zgjidhni monedhën e vendit nga lista.

 

Shikueshmëria e ngjarjes

Zgjidhni nëse eventi juaj është publik ose privat:

Publik - eventi do të jetë i dukshëm përmes kërkimit, mund të jetë dukshëm edhe në faqen kryesore.
Privat - eventi do të jetë i dukshëm vetëm nëse sigurohet linku për eventin.

 

Imazhi i eventit

Vendosni imazhin e eventit dhe më pas përdorni instrumentin për të rregulluar imazhin.

 

Hapi 2: Biletat e eventit

Biletat dhe çmimet

Zgjidhni BILETA nga shiriti i menusë dhe do të mund të editoni biletat dhe çmimet e tyre.

Emri, numri dhe çmimi i biletave
Vendosni emrin, numrin dhe çmimin e biletave.

Shënim: Për një biletë falas, mund të vendosni një çmim prej 0 (zero) ose të klikoni në butonin PA PAGESË.
Shënim: Për të pasur një numër të pakufizuar biletave, klikoni në butonin VENDOSNI PAKUFIZIM pranë numërimit të biletave.

Shënim: Për të pasur shumë çmime, zgjidhni Më shumë parametra të çmimeve dhe klikoni Shtoni çmimin.

Shënim: Për të shtuar një biletë të re, klikoni në butonin Shtoni biletë me pagesë ose Shtoni biletë falas

 

Ndryshimi i porosive të biletave dhe parametrave të çmimeve

Ju mund të ndryshoni rendin e biletave duke klikuar në elipsin “...” në listën e biletave, ju mund t’i zhvendosni biletat lart/poshtë në menunë që shfaqet.
Në parametrat e avancuara të çmimit, mund të ndryshoni sa vijon:

 • Përshkrimi i çmimit
 • E vlefshme nga, E vlefshme deri në. Ju mund të krijoni tarifa të shumta në data të ndryshme për të ndryshuar çmimin e biletës tuaj kur eventi afrohet.
 • Shikueshmëria e çmimit:
  • Publike - çmimi do të jetë i dukshëm për të gjithë blerësit
  • Vetëm te arkëtari/administratori - çmimi do të jetë i dukshëm për ju nëse jeni të regjistruar në vetëshërbim, si dhe arkëtarë të tjerë.
 • Injoro në listë - çmimi nuk do të përfshihet në llogaritjen e çmimit më të ulët duke shfaqur shumën "çmimi nga" në faqen e eventit.
 • Çmimi i paracaktuar - ky çmim do të shënohet menjëherë në listën e çmimeve.

Hapi 3: Parametrat e eventit (për eventet me pagesë)

Nëse eventi juaj është me pagesë, vendosni ID-në e Projektit të mbledhjes së pagesave dhe Shenjën e projektit. ID-ja e mbledhjes së pagesës dhe shenja kërkohen në mënyrë që ne të identifikojmë dhe lidhim eventin tuaj me llogarinë në të cilën do të transferohen paratë nga biletat e shitura.

Udhëzimet se si të krijoni një projekt për mbledhjen e pagesave për një shërbim të Paysera Tickets jepen këtu:

Si të krijoni një projekt për mbledhjen e pagesave për një shërbim të Paysera Tickets?

ID e projektit dhe Shenja e projektit

Ku mund të gjeni ID-në e Projektit dhe Shenjën e projektit?

 1. Hyni në llogarinë tuaj Paysera. Në menunë e majtë, zgjidhni Projektet dhe Aktivitetet > Projektet e Mia.
 2. Ruaj ID-në e Projektit (figura pika 2)
 3. Zgjidhni Parametrat e përgjithshme të projektit
 4. Ruaj Fjalëkalimin e projektit (figura pika 4)

Kopjoni ID e projektit dhe karakteret e gjeneruara të shenjës/fjalëkalimit të projektit dhe vendosini në fushat përkatëse në ID e Projektit dhe Shenjën e Projektit.

Hapi 4: Ruajeni eventin

Pasi të keni bërë ndryshimet e kërkuara, klikoni në butonin "Ruaj" në pjesën e poshtme në anën e djathtë. Pas ruajtjes së eventit, do të jeni në gjendje të kryeni veprimet e mëposhtme:

 • Të ktheheni te lista e eventeve
 • Të shikoni eventin
 • Të kaloni në hapin tjetër