Knowledgebase: 9. Karta Visa
9.01 Çfarë është një kartë Visa ?

Karta e pagesës Visa është një kartë Visa pa kontakt e cila mund të përdoret në të gjithë botën ku pranohen kartat Visa.

Monedha kryesore e kartës është euro, por gjithashtu mund të bëni pagesa ose të tërhiqni para në monedha të tjera. Kjo kartë mund të përdoret për t'u vendosur në pikat fizike të shitjes dhe dyqanet elektronike që pranojnë karta Visa, si dhe për tërheqjen e parave nga ATM-të që pranojnë këtë lloj karte. Karta mbrohet gjithashtu me teknologjinë 3-D Secure 2.0 duke siguruar pagesa më të sigurta në internet.

Kur lëshohet një kartë Visa, hapet një llogari shtesë e tipit IBAN, e destinuar vetëm për zgjidhje, duke ju lejuar të kontrolloni lehtësisht shpenzimet tuaja. Karta menaxhohet në mënyrë të përshtatshme duke hyrë në sistem përmes shfletuesit të Internetit dhe aplikacionit celular Paysera. Karta është e vlefshme për 4 vjet.

Kartat lëshohen dhe dorëzohen vetëm në vendet e EEA.                  

Video: Gjithçka që duhet të dini për kartën e pagesës: