Dažniausiai užduodami klausimai: 9. Visa mokėjimo kortelė
9.31. Iš kortelės išskaičiuotas mokėjimas, kurio neatlikau. Ką daryti?

Jeigu neatpažįstate Visa mokėjimo kortele atlikto mokėjimo arba nerimaujate, kad galėjote atskleisti trečiajai šaliai kortelės duomenis (pvz., mokėjote įtartinoje e. parduotuvėje), vadovaukitės žemiau pateiktomis rekomendacijomis.


· Paysera programėlės skiltyje Kortelės (arba susisiekę su mumis) užblokuokite kortelę. Naudojimasis kortele bus nedelsiant sustabdytas, o jūsų sąskaita – užblokuota. Užblokuota kortele neįmanoma atlikti jokių mokėjimų fizinėse ir internetinėse parduotuvėse. Pasirinkę laikiną kortelės blokavimą ir įsitikinę kortelės duomenų saugumu, kortelę vėliau galėsite atblokuoti ir toliau naudotis kaip anksčiau.

· Raštu kreipkitės į pardavėją (tai nekainuoja). Paaiškinkite situaciją ir paprašykite geranoriškai grąžinti lėšas.

· Jeigu pardavėjas nesutinka grąžinti lėšų (arba neatsako per 14 dienų), e. laišku arba skambučiu susisiekite su Paysera, kad būtų pradėtas tyrimas dėl ginčijamo mokėjimo. Ginčyjant operaciją/-as, jūsų turimą kortelę užblokuosime ir išduosime naują mokėjimo kortelę. Nauja kortelė kainuoja 3 EUR + pristatymo mokestis (1 EUR neregistruotu paštu ARBA 3 EUR registruotu). Priėmus sprendimą pinigus grąžinti, kortelės leidėjas UAB „Finansinės paslaugos ,,Contis“ inicijuoja mokėjimo grąžinimą (angl. chargeback) „Visa“ sistemoje. Praktika rodo, kad tai gali užtrukti iki 60 dienų, todėl pirmiausiai patariame kreiptis į pardavėją.

· Kreipkitės į policiją dėl sukčių atliktų mokėjimų jūsų kortele.

· Pasitikrinkite, ar jūsų telefone, kompiuteryje ir planšetėje, kuriuos naudojate prisijungti prie paskyros, įdiegta legali ir nauja programinė įranga, o antivirusinė programa – atnaujinta.

· Paysera sąskaita yra atskirta nuo kortelės sąskaitos, todėl per programėlę galite lengvai valdyti kortelės balansą ir kortelėje laikyti saugią pinigų sumą, kurią planuojate išleisti pirkiniams artimiausiu metu.

· Greitam reagavimui įjunkite pranešimus apie jūsų sąskaitose atliekamas operacijas. Užsisakyti pranešimus galite programėlėje arba e. bankininkystėje.

· Kortele mokėkite tik patikimose interneto svetainėse.

· Susipažinkite ir domėkitės, kaip sukčiai bando išvilioti pinigus.