Dažniausiai užduodami klausimai: 13.1 Mokėjimo inicijavimo paslauga (MIP)
13.1.04 Ar mokėti MIP būdu yra saugu?
  • MIP paslaugą gali teikti tik licenciją turintys mokėjimo paslaugų teikėjai (Lietuvoje teikėjų sąrašą galima peržiūrėti čia), kurie privalo užtikrinti mokėjimų saugumą bei mokėtojų duomenų konfidencialumą.
  • Paysera nesaugo jokių mokėtojo duomenų, susijusių su personalizuotais saugumo duomenimis informacinių technologijų sistemose ir naudojamuose serveriuose. 
  • Personalizuoto prisijungimo duomenys naudojami tik vienkartinės sesijos metu, kurios visu metu jie yra šifruojami ir Paysera sistemoje negali būti nei matomi, nei atkuriami ar panaudojami. Todėl mokėtojas, kiekvieną kartą teikdamas prašymą inicijuoti mokėjimo nurodymą, privalo iš naujo patvirtinti savo tapatybę jo sąskaitas tvarkančiam bankui. 
  • Mokėtojo pateikti duomenys mokėjimo vykdymo metu, perduodami mokėtojo bankui tik saugiu kanalu, kuris yra apsaugotas SSL sertifikatu. Todėl mokėtojo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenys bei mokėjimo nurodymų patvirtinimo ir (ar) sąskaitos informacijos užklausų (autorizavimo) kodai išlieka saugūs ir negali būti perimti trečiųjų asmenų.
  • Daugiau informacijos apie Paysera aukščiausio lygio saugumą galite rasti čia.